Rijangstbegeleiding

Ongeveer 1 bestuurder op 7, ofwel ruim 14% van alle bestuurders, heeft te kampen met rijangst (amaxofobie).

Mensen die jaren lang zonder klachten hebben gereden ervaren, vaak na een ingrijpende gebeurtenis, dat ze nu bepaalde situaties vermijden (zoals rijden op de snelweg, door tunnels, langs water, etc.) Daarnaast leiden stresssituaties op de weg tot een vermindering van het zelfvertrouwen, waardoor men steeds meer situaties gaat vermijden, of zelfs helemaal niet meer durft te rijden.

Meer nog dan voor wat ze kunnen tegenkomen, zijn mensen met rijangst vaak bang voor hun reactie, zoals paniekaanvallen, misselijkheid, hartkloppingen, angst om “gekke” dingen te doen… Helaas wordt dit vaak verzwegen en leidt dit voor velen tot een verlies van onafhankelijkheid en mobiliteit.

Dankzij een opleiding van een jaar tot NLP Practitioner met als specialisatie Verkeersgerelateerde fobie├źn, kunnen wij je weer met een prettig gevoel op weg helpen. Na een intake gesprek van zo’n 1,5 uur bij je thuis stellen we een plan van aanpak op, waardoor direct duidelijk wordt wat we doen en wanneer. Ieders behoefte aan begeleiding is verschillend, maar in 95% van de gevallen is een begeleiding van 5 sessies van elk 3 uren voldoende.

Tijdens deze sessies worden je zelfvertrouwen en voertuigcontrole vergroot, en leer je door middel van therapeutische interventies om te gaan met je angst. Afgestemd op jouw draagkracht zet je gedoseerde stappen op weg naar veilige deelname aan het verkeer.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om te worden teruggebeld.

Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.